Neimen, se på magen som har vokst!

Jeg tenkte jeg skulle skrive litt om et tema som jeg tror er noe de fleste gravide kjenner seg i igjen i. Nemlig fokuset på mage og vekt.

Når magen begynner å vises, er det som om den er det eneste ved deg som interesserer andre. Folk ser på magen din, før de ser deg i ansiktet. Joda, det er koselig å bære frem et nytt liv, og jeg forstår at det er veldig spennende for andre. De vet jo ikke hvordan du har det inni deg, at du kanskje ikke liker dette fokuset på kroppen din. Jeg snakker litt sjenerelt nå, men tror de fleste forstår at noe av det er mine egne tanker jeg sikter til her. 

Jeg har hørt at noen mener gravide må tåle å bli kommentert og få oppmerksomhet, og det er ikke til å komme utenfor at man ikke kan unngå det. Men la nå være å gå bort og stryke og ta dama på magen, om dere ikke er nære venner eller i familie. Og uansett; SPØR først. Det ligger en baby inni der, og det er helt naturlig at magen vokser i det tilfelle. men folk skal vite, at ikke alle gravide liker denne forandringen. Noen tenker at de er tjukke, fordi hodet ikke henger med på at det er en baby som vokser der inne. Jeg personlig synes det er en fin bekreftelse på at babyen lever og vokser, for i starten av svangerskapet er det ikke så mye som merkes av den lille. Man er bare gravid. Når barnet begynner å bevege på seg, og man begynner å bli synlig gravid, det er da man virkelig ER gravid. I hvertfall var det slik for meg. Helt magisk!

Enkelte dager kan man kjenne på at man ikke har lyst til å være sosial i det hele tatt, pga deter så stort fokus på magen og at man er gravid. "Oi,jeg ser magen din har vokst i helgen!" Hehe,joda,det er koselig om den har vokst,men jeg ble litt paff for jeg hadde ikke lagt merke til det selv! Jeg tenkte også at" Ja, nå ser de fleste at jeg er gravid, og ikke bare har spist for mye. Litt deilig det også!" 

Neidaså, det er ikke bare negativt dette temaet, altså. Men for noen er det litt slitsomt enkelte dager. Også fordi disse berømte hormonene gjør at, ihvertfall jeg, blir mye mer irritert og sårbar. 

Noen som vil kommentere dette? erfaringer?

2 kommentarer

Ida

10.04.2013 kl.22:18

Åååh, lille venn!!! Jeg forstår veldig godt dine tanker og følelser. Jeg elsket å være gravid, og elsket den voksende magen (for en gangs skyld!) men da jeg var ute blant folk, særlig kjentsfolk på hjemmetrakter, så var fokuset på selve magen litt vel stort for min del. De var veldig opptatte av at jeg hadde tvillinger inni der og selve størrelsen i forhold til det....og det forstår jeg godt! Men selv om man er aldri så stolt av magen selv, så kan man fort bli litt flau og forlegen da alle spør om vekten og magen osv...det blir litt vanskelig å forholde seg til da man fra før er litt sår og kanskje opptatt av vekta.

Det er et vanskelig tema, men trøst deg med at når du har babyen i armene dine så blir det det største fokuset framover ;)

Kine Josefine

12.04.2013 kl.20:27

Jeg kjenner meg godt igjen. Jeg tuslet lenge rundt å kjempe store klær i håp om at fokuset på magen ikke skulle være der ;) Men det ga seg etterhvert :)

Skriv en ny kommentar

hits